In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- 't Oude Pothuys -

Oudegracht 279, Utrecht
Muziekcafé
't Oude Pothuys. ’t Oude Pothuys is gevestigd in de muzikaalste werfkelder van Utrecht. Al 25 jaar rocken de gebroeders van der Zuidwind de klinkers uit de Oudegracht. Naast rock, blues en jazz vind je er andere primaire levensbehoeften als bier en uitstekend eten.
Sfeer & interieur. Bij binnenkomst weet je het al, er gebeurt hier veel en veel is hier gebeurd. Wanneer je de ingang betreedt, en de steenoude trap af loopt, zie je een bruisend geheel. Een band die alles geeft, de heen en weer vliegende bediening, eigenaar Peter die druk in de weer is het geluid te optimaliseren en natuurlijk de vele muziekliefhebbers. Aan de gewelven van de werfkelder hangen oude gitaren en andere instrumenten, de menukaarten zijn gemaakt van oude LP’s, de sound is goed, kortom: hier ademt alles muziek uit.
Geschiedenis. In 1981 namen Peter en Ruud van der Zuidwind het toenmalige scholierencafé over van hun ouders. Er begonnen steeds meer bandjes op te treden en binnen enkele jaren ontwikkelde ‘t Oude Pothuys zich tot het huidige concept. Vele grote muzikanten brachten er hun tijd, spelend, luisterend, drinkend en etend door. De tafels waaraan ze de avond doorbrachten dragen nu hun naam.
’t Oude Pothuys ontleent zijn naam aan de aanbouw die dienst doet als ingang. In verband met ruimte gebrek bouwde men vroeger soms een ruimte aan het huis, half onder de straat en half boven de straat. Men gebruikte de ruimte als een soort bijkeuken en sloeg er potten en pannen op, vandaar naam pothuis. Vaak gebruikten kleine winkeliers het dak van het pothuis om hun verkoopwaar op te tonen. Van 1621 tot in de 18de eeuw produceerde Brouwerij de Rooster hier haar bier.
Keuken & kaart. Bij een avond live muziek hoort ook een voedzame maaltijd. Er is voldoende ruimte om met grote en kleine aantallen mensen eetbare voorbereidingen te treffen voor een avond muziek en bier. Voor een schappelijk bedrag word je een uitstekende maaltijd voorgeschoteld. De internationale kaart biedt naast gerechten met vlees ook een ruime keuze aan vegetarische gerechten.
Telefoon: 0302318970
Website: http://www.pothuys.nl

't Oude Pothuys, Oudegracht 279, Utrecht