In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- SJU Jazzpodium -

Varkenmarkt 2, Utrecht
SJU Jazzpodium. De SJU is al bijna 30 jaar een drijvende kracht voor de ontwikkeling van de jazz in Nederland. Als podium voor internationale groepen, gerijpte nationale grootheden en aanstormend jazztalent. 30 jaar is een respectabele leeftijd voor een jazzclub. In al die jaren was er vaak prachtige muziek, soms saaie muziek, maar meestal spannende, intrigerende en overtuigende muziek.

De SJU werd in 1977 opgericht. Het doel is onveranderd: “de bevordering van de jazz en aanverwante muziek”. In de afgelopen 30 jaar heeft de SJU een langzame maar gestage groei doorgemaakt. Dit is alleen mogelijk geweest door de langdurige inzet en steun van velen: de musici, de subsidiënten, alle vrijwilligers, collega podia, pers maar bovenal het publiek.
Live muziek bestaat alleen hier en nu. Dat maakt het zo spannend. Als die muziek dan ook nog hier en nu bedacht wordt, is dat dubbel spannend. Muziek die nog nooit eerder heeft geklonken en nooit weer op deze wijze zal klinken, die spanning maakt live muziek tot een fenomeen” (Marcel Kranendonk (directeur SJU) bij het 25-jarig jubileum van de SJU)

Met zeven activiteiten per week en 20.000 bezoekers per jaar staat de SJU bekend als één van de belangrijkste podia van Nederland voor de jazz en geďmproviseerde muziek.

De SJU onderscheidt zich van andere jazzpodia door stevig op drie poten te staan. Voor het bereiken van haar doelstelling vervult zij drie functies: als concertpodium, als facilitator voor vernieuwende projecten voor professionele musici (SJU Lab) en als educatief centrum (onder andere door het organiseren van sessies en workshops voor amateur-musici).

De drie functies beďnvloeden en versterken elkaar voortdurend.

Als concertpodium is de SJU inmiddels uitgegroeid tot een vast waarde in Nederland. De SJU programmering zoekt een balans tussen de grote (inter)nationale publiekstrekkers en de ontwikkeling van de nieuwe jazz. Musici van internationale naam en faam staan regelmatig op het podium van de SJU. Joachim Khün, John Zorn, David Murray, Marty Ehrlich, Bennie Wallace en Cassandra Wilson zijn slechts enkele voorbeelden. Ook Nederlands toptalent laat zich regelmatig zien en horen. Naast bekende jazzgiganten als Han Bennink, Gijs Hendriks, Hans Dulfer moet hier zeker ook de nieuwe generatie worden genoemd zoals Eric Vloeimans, Benjamin Hermans, Eric Boeren, Tobias Delius en Michiel Borstlap. De laatste noemde het SJU ooit voor zijn ontwikkeling “belangrijker dan het conservatorium”.

Dat jazz zich zal blijven vernieuwen garandeert de laboratoriumfunctie van de SJU. Professionele musici uit binnen- en buitenland ontwikkelen binnen SJU Lab vernieuwende projecten. De SJU schept de kansen en is daarbij eerder faciliterend dan regisserend. De musici doen het! Het succes van de Labs wordt bewezen door verschillende aansprekende producties en concerten die hieruit voortgekomen zijn.

Educatie is de derde pijler van de stichting. De SJU zet zich in voor het leren waarderen van muziek en het zelf (beter) leren spelen van een instrument door het organiseren van sessies, inspirerende workshops en activiteiten voor scholen. De regio Utrecht, met onder meer het conservatorium, is een omgeving waar veel muzikaal talent voorkomt. De SJU is wat betreft de jazz en geďmproviseerde muziek zonder twijfel de belangrijkste schakel naar het professionele circuit.
Telefoon: 0302340436
Website: http://www.sjujazz.nl/

SJU Jazzpodium, Varkenmarkt 2, Utrecht