- Aan Tafel -

Nachtegaalstraat 61, Utrecht
Frans
Aan Tafel. De warmte die restaurant Aan Tafel uitstraalt is vanaf buiten op de Nachtegaalstraat in Utrecht voelbaar. Naast een uitstekende traditioneel Franse keuken beschikt Aan Tafel over een ruim wijnassortiment waarover de bediening je op vakkundige wijze adviseert. Kaasliefhebbers zullen hun vingers aflikken bij het kaasplankje; een van de specialiteiten van Restaurant Aan Tafel.
Sfeer & interieur. De inrichting van Restaurant Aan Tafel is geraffineerd gekozen en staat volledig in dienst van een warme, ontspannen en informele sfeer. Het tijdloze interieur straalt de filosofie van eigenaren Bas en Maarten uit; culinair genieten van wijn en spijs, een ongedwongen sfeer, correct doch informeel.
Keuken & kaart. De kaart verandert met de seizoenen maar niet alleen met de jaargetijden. Denk bijvoorbeeld aan het wildseizoen en de aspergetijd.

Voorgerechten



Groententerrine met gazpacho en een gestoomde wonton gevuld met mozzarella en basilicum.    

€ 9,75

 

Geroosterde zeeduivelfilet met groene asperges, tomatenbalsamicovinaigrette en tomatenchips.    € 10,75

 

 Gebakken langoustines met een salsa van ananas, rode ui en koriander met gebakken chorizo, sesamolie en Hollandse sla.   

€  11,50

 

Gekaramelliseerde coquilles met aardappelcrème en schaaldierenjus.  

€ 11,50

 

Gerookte, gebraden eendenborst op een salade van opperdoezer, rode biet, truffel en muntolie.  

€ 10,50

 

Rundercarpaccio met kappertjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

met een balsamico-dressing.   

€ 9,75

 

In citroenolie gemarineerde kalfshaas op knapperige groenten met eendenleverterrine en soubise-crème.   

€ 11,50

 

 

 

 

Soepen


 

Romige venkelsoep met pétoncles en kruiden pasta.    € 7,-

Doperwten-rozemarijnsoep met appel en mascarpone.    € 7,-

 

Hoofdgerechten


 

 

Gefrituurde courgettebloemen gevuld met paddestoelen-duxelles en een saus van granny Smith en zoete paprika.   

€ 18,50

 

Gebakken rode poonfilet met basilicum-saffraansaus.   

€ 19,25

 

Gegrilde zeebaarsfilet met dragonbotersaus.  

 € 19,25

 

Kalfsentrecôte, gegrild met een saus van madeira en eendenlever.  

€ 20,75

 

 Gebakken lamsfilet met krokant gerookt lamsspek en morillesaus.

  € 20,75

 

Tournedos, gegrild met truffelsaus. 

€ 20,75

                          

 

Desserts


€7,75

 

Perziksoep met maanzaadparfait, verse frambozen en munt.

 

Tarte Tatin met amandelspijs, kaneelijs en vanille-crème fraîche.

 

Rouleaux van suikerbrood en limoencrème met mango-ijs.

 

Luchtig chocoladetaartje met witte chocoladeglazuur en champagne-ijs.

Proeverij van desserts.    € 10,00

 

 

Kaasplateau


Een keuze uit 10 tot 15 verschillende soorten kaas.
8 Kazen kiezen.
€ 12,50

 

 

Telefoon: (030)2400443
Website: http://www.restaurantaantafel.com

Aan Tafel, Nachtegaalstraat 61, Utrecht
Keuken geopend: dinsdag t/m zaterdag 17:30 - 22:00, zondag en maandag gesloten