- Chez Jacqueline -

Korte Koestraat 4, Utrecht
Frans
Chez Jacqueline. Restaurants als Chez Jacqueline zijn tegenwoordig steeds minder te vinden. Je voelt je direct op je gemak wanneer gastvrouw Stien de Bruin je ontvangt in haar domein. Al meer dan 27 jaar blijkt het concept van Restaurant Chez Jacqueline zeer slijtvast. Mensen die ooit genoten hebben van de culinaire vaardigheden van Stien's schoonzoon Frans van Wieren blijven terugkomen.
Geschiedenis. In 1978 begon Chez Jacqueline als kleine bistro in een L-vormige ruimte; de huidige entree en de ruimte liggend achter de bar. In 1980 is het ernaast gelegen koffiehuis De Mok verdwenen en het door hen achtergelaten pand werd een onderdeel van Restaurant Chez Jacqueline. De Mok fungeerde tot die tijd als vluchthaven voor nachtbrakers als taxichauffeurs, portiers, horecapersoneel en dames van lichte zeden. Het was geopend vanaf 3 uur 's nachts tot een uur of acht 's ochtends. De betreffende vleugel heet nog steeds Mok, de gasten van vroeger zoeken hun heil inmiddels elders. De voortreffelijke kookkunsten Frans van Wieren legde een basis onder de grote groep liefhebbers.
Sfeer & interieur. Termen als Knus, intiem en romantisch schieten door je hoofd bij binnenkomst. Of je nu eerst een borrel pakt aan de bar of om de openhaard het is er ouderwets gezellig. Door de verschillende ruimtes heb je overal voldoende privacy en als je echt indruk wilt maken op je gezelschap reserveer je de bedstee; een leuk klein sfeervol verlicht hoekje. Op zaterdagavond dineer je op de vrolijke tonen van huispianist Daan. Je weet dat hier de laatste 20 jaar weinig veranderd is en dat er de komende 20 jaar weinig zal veranderen; een prettige gedachte.
Keuken & kaart. De traditioneel Franse keuken verrast. Chef-kok Frans van Wieren toont aan dat door vakmanschap authentieke specialiteiten boven zichzelf uit stijgen. De seizoensgebonden gerechten worden met evenveel finesse bereid.

Voorgerechten

 Runder Carpaccio met uitje ,kappertje en Parmezaanse kaas   € 10,75

Hollandse garnalencocktail   € 9.50 

 Gegratineerde geitenkaas op frisse salade met notendressing en spekjes   € 9.50

 Eendenborst gevuld met ganzenlever op frisse salade     10.50

 Gerookte paling en schotse zalm    € 11.50

 Sloveense karstham(zeelucht gedroogd) met Parmezaanse kaas    € 9.50

  Soepen  

 Heldere bouillon met fijn groenten garnituur  € 5.50

 Uiensoep gegratineerd met kaas   € 6.00

  Warme voorgerechten

 Gamba’s (gepeld) gebakken in kruidenboter  € 12.50

 Coquilles in een roomsaus met dille,bieslook en bosui € 11.50

Half dozijn slakken met knoflookboter   € 8.50

  Visgerechten

  Gamba’s (grote,gepeld) gebakken in kruidenboter     € 26.50

Zeetong gebakken in roomboter   € dag prijs

 Hele kreeft à la Jacqueline   € dag prijs

 Diverse gebakken vissoorten met kreeftenjus €21.50

 Vleesgerechten

  Varkenshaas met champignon kerrieroomsaus  €18.50

Lamschouder gestoofd op grootmoeders wijze    €19.50

 Kalfs rib eye met romige knoflooksaus   € 19.50

Parelhoenfilet gefrituurd in Japans broodkruim met chili roomsaus € 17.50

Lamscarré met honing tijmsaus   € 24.50

Tournedos (Iers) naar keuze : pepersaus of Stroganoff   € 22.50 

Wij serveren ook een vegetarisch gerecht dag prijs

  Nagerechten

  Witte chocolade mousse, perengebak, kaneel –speculaasijs  € 7.50

 Dame blanche  € 5.50

  Tuille met div. soorten sorbetijs  € 6.00

 Notenijs met hazelnotenadvocaat en kletskop  € 6.00

 Apfelstrudel met roomijs en vanillesaus  € 6.50

 Kaasplateau  € 8.50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefoon: 0302311089
Website: http://www.chezjacqueline.nl/

Chez Jacqueline, Korte Koestraat 4, Utrecht
Geopend van dinsdag t/m zaterdag Zondag en maandag gesloten. Reserveren in het weekend