In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Gauchos aan de Gracht -

Oudegracht 150, Utrecht
Argentijns
Gauchos aan de Gracht. Gauchos Grill- Restaurants heeft in de 30 jaar van zijn bestaan een goede reputatie opgebouwd door de strikte handhaving van kwaliteit van hun product een absolute toewijding bij de verzorging van de gasten.

De authentieke Argentijnse formule is in Nederland door Gauchos geïntroduceerd en een begrip geworden en wordt nu veel geïmiteerd, maar nergens geëvenaard. Basis daarvan is de beroemde steak van mals en vakkundig gegrild Argentijnse rundvlees. De laaste jaren zijn de menu's uitgebreid met smakelijke visgerechten en gegrilde gemarineerde groenten.
Geschiedenis. Gauchos Grill-Restaurants bestaat sinds 1976. Het eerste themarestaurant werd onder de naam ‘Los Gauchos, Argentijns Grill-Restaurant’ geopend bij de Bloemenmarkt in Amsterdam. De formule werd bedacht en uitgevoerd door oprichter en eigenaar Zeev Godik, die nog steeds aan het bedrijf is verbonden. Deze eerste vestiging was de start van een internationale en dynamische keten van themarestaurants, waarvan het concept steeds hetzelfde is gebleven: een perfecte steak voor een vriendelijke prijs. Basis daarvan is mals Argentijns rundvlees, gezond en smaakvol.

De expansie van de Gauchos Grill-Restaurants begon met uitbreidingen in Amsterdam, later In diverse andere steden. Gauchos heeft door zijn onmiskenbare Argentijnse sfeer een eigen identiteit, vertaald in een eigentijds decor.

De Gauchos Restaurants zijn zonder uitzondering gevestigd op A1-locaties (dichtbij belangrijke uitgaans- of winkelcentra) en soms ook in monumentale panden. De restaurants zijn daardoor voor een groot publiek goed bereikbaar.

Gezien het succes van deze formule is er ruimte voor verdere franchising op zowel bestaande als nieuwe locaties in Nederland. De Gauchos Restaurant Groep beheert in ruim 20 restaurants in respectievelijk Nederland en Engeland.
Keuken & kaart. Het vlees van de Gaucho-steak is uitsluitend afkomstig van jonge stierkalveren, die zich dagelijks in alle vrijheid voeden met het malse gras van de Argentijnse pampa’s. Door de juiste vochtigheid, het milde klimaat, de rijke bodem en het uitgestrekte landschap is de pampa ideaal voor het houden van runderen van de hoogste kwaliteit. Argentinië beschikt met 50 miljoen dieren over de op een na grootste kudde ter wereld.

Het Argentijnse rundvlees onderscheidt zich van de rest omdat het vee met gras wordt gevoerd in plaats van graan. Vee dat met graan wordt gevoerd heeft meer vet en sommige steakliefhebbers waarderen dat. Wij vinden dat het bij goede steaks echter niet alleen om het vetgehalte draait maar ook om de smaak.

Argentijns vee krijgt meer beweging en eet wel 100 verschillende soorten gras. Het vlees heeft daardoor niet alleen een betere smaak, maar bevat ook 10% minder cholesterol en 25% minder vet.

Hoewel niet al het Argentijnse rundvlees wordt aangemerkt als biologisch, leven de runderen op grasland waar vrijwel geen kunstmest of pesticiden wordt gebruikt. Waar de koeien leven is het voedsel 100% natuurlijk.

Overigens heeft niet al het Argentijnse vee dezelfde hoge kwaliteit. Gebieden in de buurt van de zee of wijnbouwgebieden zijn voor het houden van vee minder geschikt. De belangrijkste regio voor de rundvleesproductie is Las Pampas. In deze regio selecteert Gauchos de provincies met het beste product.

Het vlees wordt niet ingevroren, maar vacuüm verpakt en gekoeld verscheept. Daardoor kan het rijpen zonder waardevol vocht te verliezen. De reis van de pampa’s naar onze restaurants duurt vier tot zes weken. In die tijd bereikt het vlees zijn optimale smaak.

Bij de bereiding in het restaurant wordt aan het vlees zout en chimichurri-olie toegevoegd. Het vlees wordt ten slotte boven een heet vuur ‘flash grilled’ en slechts één keer gekeerd.

Dit succesvolle proces wordt nu al dertig jaar ongewijzigd toegepast.
Telefoon: 030-2328372
Website: http://www.gauchosgrill.nl

Gauchos aan de Gracht, Oudegracht 150, Utrecht
365 dagen per jaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 23.30 op zaterdag en zondag van 12.00 tot 23.30