In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Oud Utreg -

Voorstraat 14, Utrecht
Frans
Oud Utreg. In Utrecht centrum is donderdag 29 maart een nieuw restaurant geopend onder het toeziend oog van Nederlands bekendste chef-kok Herman den Blijker.

Een fantastisch mooi klassiek ingericht restaurant met hulp van Casper Reinders (Eigenaar o.a van Jimmy Woo en April in Amsterdam) en een smaakvolle toegankelijke kleine kaart geïnspireerd op de recepten van Herman den Blijker zelf.

Het restaurant is gevestigd in een statig monumentaal pand in het centrum van Utrecht, recht tegenover de Neude. 8 minuten lopen van het CS en te midden van alle belangrijke bioscopen en theater.

Laat u verrassen door ons 3 gangen of 4 gangen menu en heerlijke klassieke wijnen. Gastheer John en Chef-kok Erik verwelkomen u graag in restaurant Oud Utreg voor een onvergetelijke avond.
Geschiedenis. Restaurant Oud Utreg is gesitueerd in een eeuwen oud pandje dat stamt uit 1583. Het originele huis omvat het centrale gedeelte van het restaurant. Centraal punt de fantastische openhaard met gietijzeren pan en marmeren schouw. Vervolgens werd in 1619 de gevel tegen het huis gezet. Volgens zeggen een kadootje van een lid van de koninklijke familie uit Portugal daar de toen wonende arts in ons pandje, het leven gered zou hebben van een familielid. Het pand kreeg de naam: De Coninck van Portugael. Wij hebben zelf ook een eigen versie omdat wij denken dat deze aannemelijker is. De rijke bewoner van het huis heeft zijn huis zo genoemd omdat dit een verkapt protest zou zijn tegen de Spanjaarden. De Nederlanden waren in oorlog met Spanje ( 80-jarige oorlog)en Portugal was sowieso geannexeerd. In de 19e eeuw diende het huis als woning voor een welgestelde familie. De heer des huizes heeft al het houtwerk in ons pand vervaardigd tot een waar kunstwerk. Het balkon, bedoelt als prominente plaats voor de vrouw des huizes. Zij speelde viool en gaf haar eigen vioolconcertjes voor de gasten die voor de openhaard zaten te eten. In die tijd is ook het achterhuisje gebouwd. Dit was de keuken en het vertrek van het dienstmeisje/ kok die daar ook sliep. Eind jaren 70 van de vorige eeuw kwam op het pand een horeca vergunning. Eén van de broers van de beroemde Utrechtse koksfamilie Fagel, startte in de Coninck van Portugael naar zeggen de eerste bistro in Nederland. Nu, decennia later heten zij u welkom in restaurant Oud Utreg. Inmiddels een rijksmonument van binnen en buiten en hopelijk net zo succesvol als alle bewoners en ondernemers in de afgelopen 430 jaar.
Sfeer & interieur. klassiek en ruim van opzet. Het restaurant is opgedeeld in het centrale gedeelte bij binnenkomst. Aantal couverts 24. Een achterhuisje (plaats voor 12 personen)en uitermate geschikt voor vergadering en zaken diner. Een bovenverdieping. Plaats voor 26 couverts.
Keuken & kaart. Franse kaart. De menukaart wordt mondeling toegelicht. U kunt kiezen uit een 3 gangen menu of een 4 gangen menu voor respectievelijk € 30,00 of € 35,00. Uiteraard kunnen de gerechten ook a la carte besteld worden. De kaart wisselt veelvuldig en er wordt gebruikt gemaakt van seizoensproducten of afgestemd op het seizoen.
Telefoon: 030-2400090
Website: http://www.oudutreg.nl

Oud Utreg, Voorstraat 14, Utrecht
Iedere dag behalve maandag van 17:00 tot 21:30